Roede
Laktosefri
Pulled pork-burgere med søtpotetstaver og eple- og gulrotsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En saftig og smaksrik pulled pork-burger med langtidskokt mørt kjøtt, toppet med råkostsalat og barbecuesaus, er deilig hverdagskos.
En saftig og smaksrik pulled pork-burger med langtidskokt mørt kjøtt, toppet med råkostsalat og barbecuesaus, er deilig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Olje
1 ss
Pulled jalapeño pork
400 g
Barbecuesaus
1 pakke
Gulrøtter
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
½ stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk paprikakrydder, potetkrydder eller annet krydder du måtte ha tilgjengelig, for å lage din egen vri på søtpotetstavene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek søtpotetstavene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. Bruk to gafler til å rive det ferdigstekte kjøttet fra hverandre i mindre strimler. Rør inn barbecuesausen før servering, eller server den ved siden av.
Skrell gulrøttene og sjalottløken. Skyll og tørk hjertesalaten. Grovriv eplet og gulrøttene på et rivjern. Kutt sjalottløken i tynne skiver, og hjertesalaten i tynne strimler. Bland alt sammen i en salatbolle, eller legg grønnsakene på hvert sitt fat. Press over litt saft fra limen.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Sett sammen egne hamburgere av hamburgerbrødene, kjøttet og salaten, og server søtpotetstavene til burgerne.
Pulled pork: 125 g Burgerbrød: ½ stk Søtpotet: 80 g Salat: 120 g barbecuesaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!