Glutenfri
Kyllingfilet med pesto
mozzarella og ovnsbakte potetskiverNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rødløk
½ stk
Grønn paprika
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Kyllingbryst
420 g
Grønn pesto
½–1 glass
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 867 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 37 g
- Protein:
- 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv litt parmesan over kyllingen før du steker den i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt rødløken i båter. Kutt paprikaen i grove biter. Fordel potetene, rødløken og paprikaen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte.
Sil laken av mozzarellaen, og kutt den i tynne strimler. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 4 minutter. Snu den, og stek den i 2 minutter på den andre siden, til den er gyllen. Skjær kyllingbrystene i to på langs, men ikke helt igjennom. Fyll kyllingen med pestoen og mozzarellaen. Smør et tynt lag av pestoen på toppen av kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystene. Bland resten av pestoen med potetene.
Skyll og tørk salaten. Kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten, tomatterningene og litt olivenolje i en salatbolle.
God middag!