Sunt valg
Ovnsbakt lyrfilet med urtepoteter, gulrotpuré, grønnkål- og epleglaserte neper servert med smørsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Nyt norske rotgrønnsaker og frukt når de er på sitt aller beste, som i denne fiskeretten med gulrøtter, neper og eple.
Nyt norske rotgrønnsaker og frukt når de er på sitt aller beste, som i denne fiskeretten med gulrøtter, neper og eple.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Salsa verde
75 g
Gulrøtter
3 stk
Lime
1 stk
Smør
½ ss
Lyrfilet
450 g
Nepe
1 stk
Rødt eple
1 stk
Grønnkål
50 g
Smørsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 867 kcal
- Fett:
- 53 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid, kan du steke gulrøttene og nepene ved siden av potetene i ovnen. Vend inn eplet og grønnkålen, og stek videre i 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 12 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i omtrent 12 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og mos gulrøttene til en puré sammen med ½ ss smør. Smak til pureén med salt, pepper og litt saft fra limen. Kutt resten av limen i båter.
Ta potetene ut av ovnen, og vend inn salsa verden. Legg fisken på stekebrettet sammen med potetene, og krydre fisken med salt og pepper. Ha gjerne litt salsa verde på fisken også. Stek potetene og fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller potetene er gylne og gjennomstekte.
Skrell nepen hvis du vil, og skyll eplet. Kutt nepen i omtrent 2 cm store terninger. Del eplet i to, og kutt det i tynne skiver. Ha nepeterningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la nepeterningene koke i 3 minutter. Sil av vannet, og la nepeterningene dampe fra seg i 3 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek nepeterningene i et par minutter, til de har fått litt farge. Tilsett epleskivene og grønnkålen, og stek videre i 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Server limebåtene til retten.
God middag!