Mørkokt svinebog i sennepssjy med timianbakt kålrot, syrlig rødkål og potetmos
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Langtidskokt svinebog smaker ekstra godt når den er ferdig laget. Med høstgrønnsaker og en smakfull sennepssjy er dette husmannskost på sitt beste
Langtidskokt svinebog smaker ekstra godt når den er ferdig laget. Med høstgrønnsaker og en smakfull sennepssjy er dette husmannskost på sitt beste
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Helmelk
1–2 dl
Smør
½ ss
Kålrot
300 g
Timian
1 bunt
Smør
1 ss
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Vann
½ dl
Gul løk
1 stk
Sjysaus
1 pakke
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Grov sennep
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 624 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne sennepen til retten, så kan middagsgjestene forsyne seg selv.
Varm opp stekeovnen på 210 grader.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene, og spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. Ha eventuelt ½ ss smør i potetmosen for en rundere smak.
Skrell og kutt kålroten i omtrent 3 cm store biter. Skyll timianen, og riv bladene fra stilkene. Fordel kålrotbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn timianen, litt salt, pepper og 1 ss smør. Stek kålrotbitene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til kålroten er mør. Snu på kålrotbitene en gang underveis i stekingen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i et par minutter, til den er blank. Tilsett ½ ss sukker, 1 ss eddik og ½ dl vann. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har kokt inn i kålen. Smak til med salt.
Skrell og kutt løken i omtrent 1 cm tykke skiver. Ha løken, sjysausen, kjøttet og sjyen fra pakken i en kjele, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og sennepen.
God middag!