Mørkokt svinebog i sennepssjy med timianbakt kålrot, syrlig rødkål og potetmos

Mørkokt svinebog i sennepssjy med timianbakt kålrot, syrlig rødkål og potetmos

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Langtidskokt svinebog smaker ekstra godt når den er ferdig laget. Med høstgrønnsaker og en smakfull sennepssjy er dette husmannskost på sitt beste

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Helmelk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Smør
½ ss
Kålrot
300 g
Timian
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Finsnittet rødkål
100 g
Sukker
½ ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Vann
½ dl
Gul løk
1 stk
Sjysaus
1 pakke
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
624 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne sennepen til retten, så kan middagsgjestene forsyne seg selv.

Varm opp stekeovnen på 210 grader.
 Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene, og spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. Ha eventuelt ½ ss smør i potetmosen for en rundere smak.  
Skrell og kutt kålroten i omtrent 3 cm store biter. Skyll timianen, og riv bladene fra stilkene. Fordel kålrotbitene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn timianen, litt salt, pepper og 1 ss smør. Stek kålrotbitene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til kålroten er mør. Snu på kålrotbitene en gang underveis i stekingen. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i et par minutter, til den er blank. Tilsett ½ ss sukker, 1 ss eddik og ½ dl vann. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har kokt inn i kålen. Smak til med salt. 
Skrell og kutt løken i omtrent 1 cm tykke skiver. Ha løken, sjysausen, kjøttet og sjyen fra pakken i en kjele, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og sennepen.
God middag!