Estragonkrydrede kyllingballotiner med glasert rødbete, rødkål og byggotto med kantareller
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Byggkorn har vært dyrket i over 10 000 år, og er en av verdens eldste kulturplanter. Her servert med kylling og høstens rødbeter og kantareller.
Byggkorn har vært dyrket i over 10 000 år, og er en av verdens eldste kulturplanter. Her servert med kylling og høstens rødbeter og kantareller.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Rødbete
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss
Smør
½ ss
Byggkorn
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Kantareller
100 g
Grana Padano
1 stk
Smør
½ ss
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 873 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plasthansker når du skreller rødbetene. De slipper fra seg mye farge.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 20 minutter.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Skrell og kutt rødbeten i båter. Ha rødbetebåtene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la rødbeten koke i omtrent 10 minutter. Sil av vannet, og vend inn rødkålen, balsamicovinaigretten, ½ ss sukker og ½ ss smør. La det hele surre på middels i varme i 3–4 minutter, og holdt det varmt frem til servering.
Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen for eventuell jord, og kutt dem i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og kantarellene i et par minutter, til løken er blank. Vend inn de ferdigkokte byggkornene, og riv over Grana Padano-osten. Tilsett ½ ss smør og litt vann, og la det hele småkoke under omrøring, til byggottoen har en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og grovhakk persillen. Server persillen og litt av sjyen fra kyllingen til retten.
God middag!