Kremet storfegryte med squash og sjampinjong, servert med kokte poteter

Kremet storfegryte med squash og sjampinjong, servert med kokte poteter

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
En kremet og smaksrik gryte med mørt storfekjøtt og sopp er varmende høstmat for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Småpoteter
300 g
Squash
½–1 stk
Gul løk
½–1 stk
Minisjampinjong
100 g
Flatbiff i strimler
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1–2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
471 kcal
Fett:
17 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har tyttebærsyltetøy i kjøleskapet, passer det utmerket til denne retten! Du kan også smake til gryten med 1 ss soyasaus for ekstra god smak.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll squashen og kutt den først i to på langs, og deretter i skiver. Skrell løken og kutt den i skiver. Rens soppen for eventuell jord, og del dem i to.
 Varm opp en stekepanne eller gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, squashen og soppen i 2–3 minutter, og ha grønnsakene over på et fat. Ha litt ny olje i gryta. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Krydre med salt og pepper. Ha grønnsakene tilbake i gryta sammen 1–2 dl vann, oksebuljong og crème fraîche, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i 4–5 minutter, og smak til med salt og pepper.
God middag!