Kremet storfegryte med squash og sjampinjong, servert med kokte poteter
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
En kremet og smaksrik gryte med mørt storfekjøtt og sopp er varmende høstmat for hele familien.
En kremet og smaksrik gryte med mørt storfekjøtt og sopp er varmende høstmat for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Småpoteter
300 g
Squash
½–1 stk
Gul løk
½–1 stk
Minisjampinjong
100 g
Flatbiff i strimler
300 g
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
1–2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 471 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 36 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har tyttebærsyltetøy i kjøleskapet, passer det utmerket til denne retten! Du kan også smake til gryten med 1 ss soyasaus for ekstra god smak.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll squashen og kutt den først i to på langs, og deretter i skiver. Skrell løken og kutt den i skiver. Rens soppen for eventuell jord, og del dem i to.
Varm opp en stekepanne eller gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, squashen og soppen i 2–3 minutter, og ha grønnsakene over på et fat. Ha litt ny olje i gryta. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Krydre med salt og pepper. Ha grønnsakene tilbake i gryta sammen 1–2 dl vann, oksebuljong og crème fraîche, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i 4–5 minutter, og smak til med salt og pepper.
God middag!