Karbonader med helstekte poteter og glaserte gulrøtter
4.21 (512)
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- honning
- pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Poteter
400 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Pepper
Soyasaus
2 ss
Gulrot
3 stk
Honning
1 ss
Smør
1 ss
Salt
Karbonader
450 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Brokkoli
½ stk
Fløtesaus
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ingefær og gulrot i kombinasjon er aldri feil. Riv 1–2 ts fersk ingefær over gulrøttene samtidig som du har i honningen. Eventuelt kan du bruke syltet ingefær.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til gulrøtter og en til brokkoli.
Vask potetene og ha dem i en ildfast form. Om de er store, del dem i to for å korte ned på steketiden. Drypp over olivenolje og krydre med pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og trykk potetene litt flate. Drypp over soyasaus og sett formen tilbake i ovnen. Stek potetene til de er møre, gylne og litt sprø i kantene. Det tar omtrent 10–15 minutter til.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrøttene nesten møre, omtrent 5 minutter. Sil av vannet og ha dem tilbake i kjelen sammen med smør og honning. Om du ikke har honning, kan du bruke sukker i stedet. La gulrøttene surre forsiktig på svak varme til smøret og honningen har satt seg godt rundt dem. Smak til med salt og pepper.
Ha karbonadene i en varm stekepanne med olje. Stek karbonadene til de er gjennomvarme.
Del brokkoli buketter. Kok brokkolibukettene i 3–4 minutter rett før servering.
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring.
Server karbonader med helstekte poteter, glaserte gulrøtter, brokkoli og fløtesaus.
God middag!