Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- extra virgin olivenolje
- honning
- pepper
- salt
Laksefilet
600 g
Sitron
1/2 stk
Oregano
1/2 pakke
Extra virgin olivenolje
1 ss
Salt
1/2 ts
Pepper
1/2 ts
Rød paprika
1 stk
Plommetomat
4 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Extra virgin olivenolje
1 ss
Eplesidereddik
2 ss
Honning
1-2 ss
Grissini
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke eplesidereddik kan du bruke balsamicoeddik eller hvitvinseddik. Du kan også tilberede laksen på grillen. Grill laksen ca 3 minutter, på hver side. Snu den og grill i ca 3 minutter på den andre siden.
Skjær paprika i grove biter og tomater i båter. Finhakk løk og hvitløk. Hold ingrediensene hver for seg. Skjær laksen i serveringsstykker og dryss over med salt og pepper.
Ha olje, saften av sitron og finhakket oregano over laksen.
Stekepannen varmes godt opp med olje. Stek løk og hvitløk gyllen. Ha i paprika og tomat og stek i 2-3 minutter. Tilsett eplesidereddik og la dette koke inn. Ha til slutt i honning og la dette surre i ca 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Stek laksefiletene i stekepannen med litt margarin ca 3 minutter på hver side.
Server grillet laks med paprika- og tomatchutney og evt fullkorngrisini.
God middag!