Japanske grønnsakspannekaker med rissalat og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett, en smakfull klassiker med blant annet finsnittet kål, som må prøves. Okonomi betyr “bruk hva du vil” og yaki betyr “steke”.
Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett, en smakfull klassiker med blant annet finsnittet kål, som må prøves. Okonomi betyr “bruk hva du vil” og yaki betyr “steke”.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- hvetemel
- olje
- salt
- vann
Gulrot
1 stk
Ingefær
1 bit
Spisskål
½ bit
Vårløk
½ pakke
Hvetemel
½–1 dl
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Egg
1 stk
Svart ris
125 g
Agurk
½ stk
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Goma wakame (sjøgressalat)
1 pakke
Lime
1 stk
Spisskål
½ bit
Vann
1 l
Sesamfrø
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Chilimajones
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 859 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag sesamfrøpulver! Bruk en morter til å mose sesamfrøene til pulver, slik at umamismaken blir sterkere. Bytt gjerne ut hvetemel med rismel hvis du vil ha glutenfrie pannekaker.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
Skrell gulrøttene og ingefæren, og riv gulrøttene og ingefæren på den grove siden av et rivjern. Kutt spisskålen i tynne skiver. Skyll og hakk vårløken.
Bland ½–1 dl hvetemel, ½ dl vann, 1 egg, 2 ts hvitvinseddik og litt salt sammen i en bolle. Vend inn gulrøttene, ingefæren og halvparten av vårløken og kålen.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene gylne i omtrent 1 minutt, og legg dem over på et lite fat.
Ha litt olje i stekepannen, og stek «pannekaker». Bruk omtrent 1 dl røre til hver okonomiyaki, og stek dem i omtrent 3–4 minutter, til de er faste på oversiden. Snu okonomiyakien og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre.
Skyll agurken og kutt den i to på langs, og deretter i skiver. Skyll og hakk korianderen. Ha agurken, korianderen, peanøttene, wakamen og resten av kålen i en skål og bland det sammen med den ferdigkokte risen. Smak til med saft fra limen.
Topp okonomiyakiene med chilimajonesen og dipsausen. Strø sesamfrøene og resten av vårløken over, og server rissalaten ved siden av.
God middag!