Sunt valg
Grønnsaksschnitzel med ovnsbakte gulrøtter og rødbetehummus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Den tradisjonelle wienerschnitzelen har fått en vegetarisk vri. Med luftige brød, sprø gulrotfries og en fyldig hummus er dette en spennende rett.
Den tradisjonelle wienerschnitzelen har fått en vegetarisk vri. Med luftige brød, sprø gulrotfries og en fyldig hummus er dette en spennende rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
3 stk
Spisspaprika
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Spinat
50 g
Rødbetehummus
200 g
Rustikke multibrød
2 stk
Vegetarschnitzler
240 g
Koriander
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 837 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 100 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Les gjennom oppskriften før du starter, og planlegg hvordan du vil gå frem. Finn frem alle ingrediensene og kjøkkenredskapene du trenger, så går matlagingen raskere.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Rens paprikaen, og del den i store biter. Fordel gulrotstavene og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og urtemiksen. Stek brettet midt i ovnen i 20 minutter, eller til gulrotstavene er gylne og gjennomstekte. Snu på stavene en gang under steketiden.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme. Legg schnitzlene på et fat med lokk, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skyll spinaten i kaldt vann.
Skyll og tørk korianderen. Skrell hvitløken. Ha hvitløken, korianderen og ½ dl olivenolje over i et litermål sammen med 1 dl olivenolje. Kjør det hele til en jevn masse med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Del schnitzelene i strimler. Fyll multibrødene med rødbetehummusen, schnitzelstrimlene, spinaten og paprikaen. Topp retten med korianderdressingen, og server gulrotfriesene ved siden av.
God middag!