Sticky kylling med kokosris og rødkålsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne retten har en god kombinasjon av kontrastene søtt og syrlig. Søt, litt pikant hoisinsaus, som ofte brukes i Kina, og en syrlig rødkålsalat med lime.
Denne retten har en god kombinasjon av kontrastene søtt og syrlig. Søt, litt pikant hoisinsaus, som ofte brukes i Kina, og en syrlig rødkålsalat med lime.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Jasminris
150 g
Kokosmasse
½ pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Hoisinsaus
50 g
Rødløk
½ stk
Rødkål
300 g
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 799 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt hakkede nøtter over rødkålsalaten. Det er også ekstra godt med sesamfrø på kyllingen. Strø dem over ved servering!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist kokosmassen i 3 minutter, til den er gyllen. Bland kokosmassen med den ferdigkokte risen. Sett lokk på kjelen slik at risen holder seg varm frem til servering.
Ha kyllingen i en ildfast form. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Vend inn hoisinsausen, og stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell løken. Kutt løken, rødkålen og agurken i tynne skiver. Bland sammen løken, rødkålen og agurken i en salatbolle, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
God middag!