Torsk i hvitvinssaus med dill og potetskiver
4.09 (80)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Cherrytomater
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Torskefilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sitruskrydder
1 pakke
Hvitvinssaus
1 pakke
Dill
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft over fisken før den stekes.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver og fordel dem utover et stekebrett. Vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetskivene i 20–25 minutter.
Kutt cherrytomater i to og kutt det grønne eplet i terninger. Bland det sammen i en skål.
Skyll og tørk fisken. Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre den med sitruskrydder. Hell hvitvinssaus over fisken, skru ned til middels varme og la fisken trekke i sausen under lokk eller aluminiumsfolie i 4–5 minutter. Tilsett tomat- og epleblandingen rett før servering.
Finhakk dill og strø den over fisken ved servering.
Server torsk i hvitvinssaus med dill, eple, cherrytomat og potetskiver.
God middag!