Kremet brokkolisalat med grønnkål, hvitkløkskrutonger og pinjekjerner
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
En mettende og saftig salat med kremet brokkoli, revet Grana Padano og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
50 g
Hvite bønner
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Bladpersille
½ bunt
Rustikke multibrød
2 stk
Smør
1 ss
Cashewnøtter
40 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Kapers
1 ss
Sitron
½ stk
Vann
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 533 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt ut smøret med olje om du vil gjøre retten vegansk!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ha cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 30–60 sekunder, til de er gylne. Ha dem over på en tallerken.
Skrell halve hvitløken. Finhakk hvitløken og persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør, persillen og halvparten av den finhakkede hvitløken. Kutt multibrødene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløkssmøret, og stek krutongene midt i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til de er gylne og sprø.
Hell av vannet fra cashewnøttene, og ha cashewnøttene, 1 ss kapers, 2 ss vann, resten av den hakkede hvitløken og litt saft fra sitronen over i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt vann hvis du ønsker en tynnere dressing.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Masser grønnkålen med litt olje og salt i en salatbolle, til du kjenner at den blir mykere. Vend inn brokkolien, bønnene, krutongene og cashewdressingen. Tilsett gjerne mer kapers. Strø pinjekjernene over retten ved servering.
God middag!