Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljong
- karripulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje eller smør
Solsikke-/rapsolje eller smør
1 ss
Squash
2 stk
Purre
1/2 stk
Hvitløk
2 fedd
Karripulver
2 ts
Grønnsaksbuljong
10-12 dl
Bakepotet
1 stk
Kalkunbryst i terninger
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Grissini
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke grønnsaksbuljong kan du bruke kjøttbuljong. Strø evt litt karri over suppen rett før servering hvis du ønsker mer karrismak.
Skjær squash og purre i biter, skrell poteter og skjær også dem i biter. Finhakk hvitløk.
Varm opp en kjele med olje. Stek squash, purre, hvitløk og karri i et par pinutter. Tilsett buljong og poteter, og la det småkoke i 10-15 minutter til potetene er møre.
Ta ut og spar på 3 dl av væsken fra kjelen. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen til den er jevn og glatt. Spe på med resten av væsken til suppen er passe tykk.
Stek den på middels sterk varme i olje i en stekepanne. Varm opp suppen igjen, tilsett kyllingstrimlene og la suppen trekke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Server grisini til suppen.
God middag!