Squashsuppe

Squashsuppe

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsaksbuljong
    • karripulver
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • solsikke-/rapsolje eller smør
    Solsikke-/rapsolje eller smør
    1 ss
    Squash
    2 stk
    Purre
    1/2 stk
    Hvitløk
    2 fedd
    Karripulver
    2 ts
    Grønnsaksbuljong
    10-12 dl
    Bakepotet
    1 stk
    Kalkunbryst i terninger
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Grissini
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du ikke grønnsaksbuljong kan du bruke kjøttbuljong. Strø evt litt karri over suppen rett før servering hvis du ønsker mer karrismak.

    Skjær squash og purre i biter, skrell poteter og skjær også dem i biter. Finhakk hvitløk.
    Varm opp en kjele med olje. Stek squash, purre, hvitløk og karri i et par pinutter. Tilsett buljong og poteter, og la det småkoke i 10-15 minutter til potetene er møre.
    Ta ut og spar på 3 dl av væsken fra kjelen. Bruk en stavmikser eller blender og kjør suppen til den er jevn og glatt. Spe på med resten av væsken til suppen er passe tykk.
    Stek den på middels sterk varme i olje i en stekepanne. Varm opp suppen igjen, tilsett kyllingstrimlene og la suppen trekke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper. Server grisini til suppen.
    God middag!