Chorizoburgere med friske grønnsaker, potetfries og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Chorizodeigens smak av paprika, pepper og chili er med på å gi denne burgeren en ekstra piff
Chorizodeigens smak av paprika, pepper og chili er med på å gi denne burgeren en ekstra piff
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Bakepotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Chorizodeig
350 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
Chilimajones
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 975 kcal
- Fett:
- 59 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag lettsyltet rødløk! Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og press over saften fra 1 lime. Bland det sammen i en skål, og la det stå på benken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Form chorizodeigen til burgere. Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og hamburgerne i 4–5 minutter på hver side, eller til hamburgerne er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel tomatskivene og salaten på et serveringsfat.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.
Fyll burgerbrødene med burgerne, rødløken, salaten, tomatskivene og chilimajonesen, og server potetfriesene ved siden av.
God middag!