Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Kjøttbuljongterning
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Karbonadedeig
500 g
Spicy kjøttbolle kryddermiks
1 pose
Salt
1/2 ts
Pepper
1/2 ts
Rødløk
1/2 stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Fullkornscouscous
160 g
Vann
5 dl
Kjøttbuljongterning
1 stk
Sitron
1/2 stk
Rødløk
1/2 stk
Salt
1/4 ts
Pepper
1/4 ts
Rød paprika
1 stk
Middagsyoghurt
1 pakke
Hvitløk
1 fedd
Bladpersille
1/2 pakke
Salt
1/2 ts
Pepper
1/2 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også grille spiddene. Tre gjerne kjøttbollene på rosmarinkvister for en finere presentasjon og bedre smak
Bland kjøtt og krydder i en bolle. Finhakk løk og hvitløk og rør inn i deigen.
Del deigen i ca 24 emner og form dem til kjøttboller.
Tre kjøttbollene på spidd, og stek dem i en stekepanne til de er gjennomstekt, ca 10 minutter.
Kok opp vann til couscousen og rør ut buljongterningen i vannet.
Hell i den tørre couscousen og la den stå og svelle i 10 minutter. Rør i den et par ganger.
Press over saften av en sitron, og smak til med salt og pepper.
. Skjær paprika og løk i strimler. Varm litt olje i en panne og stek paprika og løk i noen minutter til de har blitt gylne. Vend dem inn i couscousen.
God middag!