Tunisisk shakshouka: tomatsaus med egg
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Squash
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Spisspaprika
1 stk
Middelhavskrydder
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpuré
80 g
Egg
4 stk
Sukker
1 ts
Vann
2 dl
Rustikke multibrød
2 stk
Spinat
50 g
Fetaost
100 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 579 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt tabascosaus for sterkere smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll squashen og kutt den i skiver. Fordel squashskivene utover i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek skivene i ovnen i 10–15 minutter.
Skrell sjalottløken og den halve hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, 2 ts av middelhavskrydderet og 1 ts av chiliflakene i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpuréen, 2 dl vann, 1 ts sukker og litt salt og pepper. Skru ned varmen og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen. Lag deretter 4 fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Smuldre fetaosten over shakshoukaen. Skyll, tørk og grovhakk persillen, og strø den og ønsket mengde av chiliflakene over retten. Skyll spinaten og ha den i en skål. Sett stekepannen rett på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen. Drypp litt olivenolje over spinaten og server den til retten.
God middag!