Teriyakibakt laksebowl med syrlig rødkål og mango

Teriyakibakt laksebowl med syrlig rødkål og mango

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne Hawaii-inspirerte retten med saftig teriyakimarinert laks, er en frisk og sunn middag med eksotiske smaker og fristende flotte farger.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
135 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Teriyakisaus
100 g
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Finsnittet rødkål
100 g
Olje
1 ss
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss
Gulrøtter
2 stk
Mango
1 stk
Chilimajones
75 g
(Egg, Sennep)
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1098 kcal
Fett:
63 g
Karbohydrater:
89 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Soya- eller ponzusaus er godt til retten. Du kan også bruke stekesjyen fra den teriyakibakte laksen som saus.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og fordel teriyakisausen over. Dryss over sesamfrøene, og stek laksen midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt. Ha over 1 ts sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
Skrell gulrøttene, og bruk en ostehøvel eller mandolin til å kutte dem i tynne skiver på langs. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha chilimajonesen i en serveringsskål. Skyll korianderen, og del limen i båter.
Fordel risen i serveringsskåler, og legg laksen, den syrlige rødkålen og mangoterningene oppå. Lag små snurrer av gulrotstrimlene, og topp retten med dem. Server korianderen, limen og chilimajonesen til retten.
God middag!