Pannestekt lyr med ratatouille og couscous
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ratatouille er en grønnsaksrett fra Frankrike som passer godt til fisk, og med en annen middelhavsklassiker, couscous, er dette en smakfull middag.
Ratatouille er en grønnsaksrett fra Frankrike som passer godt til fisk, og med en annen middelhavsklassiker, couscous, er dette en smakfull middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Timian
1 bunt
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Olje
2 ss
Fullkornscouscous
125 g
Smør
1 ss
Lyrfilet
450 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 618 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ratatouille er et godt tilbehør til både fisk, kjøtt og pasta. Oppbevar restene i kjøleskapet, så har du en rask middag en annen dag denne uken.
Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Rens paprikaen, og skyll og kutt paprikaen og squashen i terninger på omtrent 2x2 cm. Riv bladene av timianstilkene.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2 ss olje. Stek løken, hvitløken, paprikaen og squashen i 2–3 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett ønsket mengde av timianen, hele grønnsaksbuljongen og de hakkede tomatene, og la det hele småkoke under lokk frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn 1 ss smør i couscousen når den er ferdig.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær fisken i mindre stykker, og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.
God middag!