Fylte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker

Fylte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker

4.25 (68)
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Bladpersille
    ½ pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Cottage cheese
    ⅓ beger
    Hvitløk
    1–2 fedd
    Poteter
    500 g
    Sellerirot
    ½ stk
    Løk
    1 stk
    Gulrot
    2 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Har du noe cottage cheese igjen etter middagen kan du bruke det som et lite mellommåltid med frukt, friske bær eller syltetøy. Server gjerne en mager dressing til denne retten. Kesam eller yoghurt er godt, magert og passer fint til kyllingen. Bland i krydder, ferske urter, hvitløk, sennep, sitronsaft, salt og pepper.

    Sett stekeovnen på 210 grader varmluft.
    Finhakk hvitløk og persille. Bland cottage cheese, hvitløk og persille til en farse. Lag en liten lomme mellom skinnet og kjøttet på kyllinglåret og fyll lommen med farsen.
    Gni kyllingen inn med olje, salt og pepper, og legg den i en ildfast form.
    Skrell og skjær poteter, sellerirot, løk og gulrot i staver eller båter. Legg grønnsakene rundt kyllinglårene. Bland sammen kokende vann og buljongterning, og hell det over kyllingen.
    Sett formen i ovnen og stek kyllingen og grønnsakene i omtrent 30 minutter. Ta formen ut av ovnen og la kyllingen hvile i minst 5 minutter.
    Server fylte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker (se tips).
    250 g Kcal: 400
    God middag!