Fylte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker
4.25 (68)
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
Bladpersille
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Cottage cheese
⅓ beger
Hvitløk
1–2 fedd
Poteter
500 g
Sellerirot
½ stk
Løk
1 stk
Gulrot
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du noe cottage cheese igjen etter middagen kan du bruke det som et lite mellommåltid med frukt, friske bær eller syltetøy. Server gjerne en mager dressing til denne retten. Kesam eller yoghurt er godt, magert og passer fint til kyllingen. Bland i krydder, ferske urter, hvitløk, sennep, sitronsaft, salt og pepper.
Sett stekeovnen på 210 grader varmluft.
Finhakk hvitløk og persille. Bland cottage cheese, hvitløk og persille til en farse. Lag en liten lomme mellom skinnet og kjøttet på kyllinglåret og fyll lommen med farsen.
Gni kyllingen inn med olje, salt og pepper, og legg den i en ildfast form.
Skrell og skjær poteter, sellerirot, løk og gulrot i staver eller båter. Legg grønnsakene rundt kyllinglårene. Bland sammen kokende vann og buljongterning, og hell det over kyllingen.
Sett formen i ovnen og stek kyllingen og grønnsakene i omtrent 30 minutter. Ta formen ut av ovnen og la kyllingen hvile i minst 5 minutter.
Server fylte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker (se tips).
250 g Kcal: 400
God middag!