Rødbetesuppe med multibrød og hummus

Rødbetesuppe med multibrød og hummus

Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
En deilig suppe med innslag av Middelhavet. Topp suppen med sprø dukkah av nøtter og frø og server en kremet hummus med masse smak ved siden av.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Bakepotet
1 stk
Sous vide-rødbeter
1 pakke
Salsicciakrydder
1 pakke
Finrevet blomkål
200 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
6–7 dl
Hasselnøtter
40 g
(Hasselnøtter)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Dill
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Hummus
1 pakke
(Sesamfrø, Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
996 kcal
Fett:
49 g
Karbohydrater:
105 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt ingefær i suppen!

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Skrell og finhakk sjalottøken og hvitløken. Hell laken av rødbetene. Kutt rødbetene og poteten i små terninger. 
Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken og salsicciakrydderet i et par minutter, til løken er blitt blank. Ha i blomkålen, rødbetene og potetene, krydre med salt og pepper, og hell over 6–7 dl vann og grønnsaksbuljongen. Tilsett mer vann hvis du synes suppen er for tykk. La det hele småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper, og kjør suppen glatt med en stavmikser. 
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist hasselnøttene og sesamfrøene i 2–3 minutter, til frøene begynner å poppe. Vend inn det tyrkiske krydderet. Ha blandingen over i en morter og knus det til en grov blanding. Du kan også grovhakke blandingen med en kniv.
Skyll og tørk dillen. Topp suppen med yoghurten, dillen og dukkahen. Server multibrødene og hummusen ved siden av.
God middag!