Krydderbakt kveitefilet med syltet eple og kål, gulrøtter og brunet smør

Krydderbakt kveitefilet med syltet eple og kål, gulrøtter og brunet smør

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Her runder vi av dill- og sennepskrydret kveite og søtsyrlig tilbehør av rødkål og eple med en aromatisk og nøtteaktig smørsaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Rødkål
300 g
Rødt eple
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ss
Kveitefilet m/skinn
375 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
539 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 1–2 ss soyasaus og litt sitronsaft i smøret for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Kok gulrotstavene med potetene de siste 5 minuttene av potetenes koketid. 
 Skyll kålen og eplet. Kutt kålen i tynne strimler, og kutt eplet i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 2–3 minutter til den er blank, og rør så inn eplet, 2 ss eddik og 1 ss sukker. La det hele koke over svak varme under lokk frem til servering. Krydre kålen med salt og pepper. 
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den. Legg fiskestykkene med skinnet ned i en ildfast form, og fordel kryddermiksen over fisken. Stek fisken midt i ovnen i 12–15 minutter eller til den flaker seg med et lett trykk med fingeren. 
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels varme. La det småkoke i 1–2 minutter, til det har en nøttebrun farge (se tips). Pass på så ikke smøret svir seg.  
God middag!