Garam masala-kylling med indisk dhal og rustikke multibrød

Garam masala-kylling med indisk dhal og rustikke multibrød

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Kylling som smaker av indiske krydder, går hånd i hånd med den klassisk dhalen basert på røde linser. Dette er en indisk familiefavoritt.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Malt kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
Kyllinglår
260 g
Garam masala
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Spinat
50 g
Røde linser
1 pakke
Garam masala
½ pakke
Tomatpuré
1 ss
Kokosmelk
1 liten boks
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1124 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
72 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har tid, kan du marinere kyllinglårene 30 minutter, eller lenger, før du steker dem. Ha gjerne litt yoghurt i marinaden, så blir kyllingen ekstra mør.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt kyllinglårene i to gjennom leddet, og gni dem inn med olje, salt og halve pakken med garam masala-krydder (se tips). Legg kyllinglårene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell sjalottløken og gulroten. Finhakk sjalottløken, og kutt gulroten og stangsellerien i terninger. Skyll spinaten. Sil vannet av linsene og skyll dem godt.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken, gulroten og stangsellerien i omtrent 2 minutter. Tilsett linsene, resten av garam masala-krydderet og tomatpuréen, og stek det i 1 minutt. Tilsett kokosmelken, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Dhalen skal ha en grøtete konsistens. Smak til med salt, pepper og kanel (hvis du har). Vend inn spinaten rett før servering. 
Stek brødene i ovnen i 2–3 minutter før servering. Du kan også varme dem i en brødrister. 
Server yoghurten til retten.
God middag!