Glutenfri
Lettsaltet torsk med smørdampet kål, rotmos og sprøstekt pepperoni
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
En smaksrik fiskerett med deilig nytrukket torsk, en silkemyk rotmos og frisk smørdampet kål toppet med sprø pepperoni.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Rotmos
500 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
Vann
1 l
Grønnkål
200 g
Finsnittet hodekål
150 g
Pepperoni
100 g
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 25 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra god smak på rotmosen, kan du varme den opp i en liten kjele sammen med 1 ss smør, og smake til med salt.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til posjering av fisken.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med rotmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skru av varmen på platen fra punkt 1. La fisken trekke i vannet i 6–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Fjern stilken fra grønnkålen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek grønnkålen og hodekålen i 2–3 minutter. Tilsett litt vann, og la det hele dampe under lokk i ytterligere 2–3 minutter, til kålen har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt til, til løken er gyllen.
Ha rotmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!