Torsk med mangosalat, bakte poteter og persilleolje
4.23 (79)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kruspersille
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Solsikke-/rapsolje
1/2 dl
Olivenolje
2 ss
Salt
Sitron
1/2 stk
Mango
1 stk
Granateple
1 stk
Torskefilet
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt limesaft i mangosalaten. Sjekk ut https://www.youtube.com/user/godtlevert
Varm opp ovnen til 230 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver à 1 cm. Ha potetskivene på et stekebrett, og vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetskivene i omtrent 20 minutter.
Grovhakk kruspersille og hvitløk. Ha det i et litermål sammen med nøytral olje, olivenolje, salt, sitronsaft og sitronskall. Kjør alt sammen med en stavmikser. Du kan også bruke en blender.
Skrell mangoen og kutt den i terninger. Snitt gjennom skallet på granateplet og vri de to halvdelene fra hverandre. Hold granateplet i hånden med skallet opp, og bruk undersiden av en skje til å banke ut frøene (se tips). Det er lurt å gjøre dette over en stor bolle. Bland sammen mangoterninger og granateplekjerner.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek torskefiletene i 1–2 minutter på hver side. Ha i smør, skru ned til middels varme og stek videre i 1–2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Bruk en skje til å øse smøret over fisken under stekingen.
Server stekt torsk med mangosalat, bakte potetskiver og persilleolje.
God middag!