Torsk med mangosalat, bakte poteter og persilleolje

Torsk med mangosalat, bakte poteter og persilleolje

4.23 (79)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Kruspersille
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Solsikke-/rapsolje
    1/2 dl
    Olivenolje
    2 ss
    Salt
    Sitron
    1/2 stk
    Mango
    1 stk
    Granateple
    1 stk
    Torskefilet
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Smør
    1 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt limesaft i mangosalaten. Sjekk ut https://www.youtube.com/user/godtlevert

    Varm opp ovnen til 230 grader varmluft.
    Kutt potetene i skiver à 1 cm. Ha potetskivene på et stekebrett, og vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetskivene i omtrent 20 minutter.
    Grovhakk kruspersille og hvitløk. Ha det i et litermål sammen med nøytral olje, olivenolje, salt, sitronsaft og sitronskall. Kjør alt sammen med en stavmikser. Du kan også bruke en blender.
    Skrell mangoen og kutt den i terninger. Snitt gjennom skallet på granateplet og vri de to halvdelene fra hverandre. Hold granateplet i hånden med skallet opp, og bruk undersiden av en skje til å banke ut frøene (se tips). Det er lurt å gjøre dette over en stor bolle. Bland sammen mangoterninger og granateplekjerner.
    Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek torskefiletene i 1–2 minutter på hver side. Ha i smør, skru ned til middels varme og stek videre i 1–2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Bruk en skje til å øse smøret over fisken under stekingen.
    Server stekt torsk med mangosalat, bakte potetskiver og persilleolje.
    God middag!