Svinenakke med ajvar og bakte rotfrukter

Svinenakke med ajvar og bakte rotfrukter

4.17 (71)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Gulrot
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sitron
1/2 stk
Salt
Svinenakke
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Ajvarsaus
1 beger
(Egg, Sennep, Laktose)
Salt
Chipotlemiks
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La kjøttet hvile i noen minutter før servering.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrot, sellerirot og rødløk i grove biter. Knus hvitløk. Ha grønnsakene på et stekebrett, og vend inn olje, sitronsaft, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak grønnsakene i 18–20 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i olje og stek svinenakken i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha ajvarsausen over kjøttet mot slutten av stekingen.
Server svinenakke med ajvarsaus og bakte rotgrønnsaker. Strø litt av chipotlemiksen over kjøttet før servering.
God middag!