Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Gulrot
400 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Sitron
1/2 stk
Salt
Svinenakke
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Ajvarsaus
1 beger
Salt
Chipotlemiks
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La kjøttet hvile i noen minutter før servering.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrot, sellerirot og rødløk i grove biter. Knus hvitløk. Ha grønnsakene på et stekebrett, og vend inn olje, sitronsaft, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak grønnsakene i 18–20 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i olje og stek svinenakken i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha ajvarsausen over kjøttet mot slutten av stekingen.
Server svinenakke med ajvarsaus og bakte rotgrønnsaker. Strø litt av chipotlemiksen over kjøttet før servering.
God middag!