Glutenfri
Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter og smørsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Dette er en rask versjon av en klassisk rett med ferdiglaget saus, pannestekt torsk og ovnsbakte grønnsaker med smak av timian.
Dette er en rask versjon av en klassisk rett med ferdiglaget saus, pannestekt torsk og ovnsbakte grønnsaker med smak av timian.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Sitrontimian
½ pakke
Torskefilet
375 g
Smørsaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 601 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 43 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha litt smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Skyll og plukk bladene av sitrontimianen, og vend bladene inn med gulrøttene og potetene før servering. Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!