Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter og smørsaus
Glutenfri

Pannestekt torsk med ovnsbakte poteter og smørsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Dette er en rask versjon av en klassisk rett med ferdiglaget saus, pannestekt torsk og ovnsbakte grønnsaker med smak av timian.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
400 g
Småpoteter
300 g
Sitrontimian
½ pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Smørsaus
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
601 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt honning og sitronsaft over gulrøttene og potetene før servering for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Fordel gulrøttene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. 
 Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha litt smør i stekepannen, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Varm opp sausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Skyll og plukk bladene av sitrontimianen, og vend bladene inn med gulrøttene og potetene før servering. Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!