Biffsandwich med karamellisert løk og fetadressing

Biffsandwich med karamellisert løk og fetadressing

4.39 (87)
Under 20 min
7 Ingredienser
Mørt storfekjøtt og søt løk på rustikt brød, toppet med en kremet og fyldig fetadressing. Denne retten passer perfekt på en travel dag.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Gul løk
1 stk
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
1 ss
Fetaost
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Tomat
1 stk
Storfestrimler
200 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
679 kcal
Fett:
19 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finrevet sitronskall og friske urter i fetadressingen. Brødene kan også stekes i ovnen eller i brødristeren i stedet for i stekepannen, hvis du ønsker det.

 Skrell og kutt løken i to, og deretter i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek videre i omtrent 5 minutter, til løken er gyllen. Ha løken over på en tallerken, og skyll stekepannen.
 Smuldre fetaosten med hendene, og bland den sammen med urtedressingen. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 1 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brødene i 1–2 minutter på hver side, og legg dem på et serveringsfat.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, vend inn krydderblandingen, og krydre med salt og pepper. 
Kutt tomaten i terninger. Lag biffsandwich av brødene, kjøttet, den karamelliserte løken, tomatterningene og fetadressingen.
God middag!