Moussaka med aubergine- og potetskiver og Gran Biraghi-ost
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En nydelig og forenklet versjon av den klassiske greske familieretten moussaka. Rask og enkel å lage.
En nydelig og forenklet versjon av den klassiske greske familieretten moussaka. Rask og enkel å lage.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Kanel
- olivenolje
- pepper
- salt
Aubergine
1 stk
Bakepotet
1 stk
Bolognese med kjøtt
600 g
Oregano
1 pakke
Bechamelsaus
300 g
Gran Biraghi
1 pakke
Kanel
1 ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 748 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne salat og godt brød til retten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt auberginen i centimetertykke skiver. Legg aubergineskivene utover et stekebrett, dryss over litt salt, og la dem ligge i saltet i omtrent 5 minutter. Skyll av saltet. Skrell og kutt potetene i tynne skiver.
Kok opp bolognesesausen i en kjele på middels høy varme. Tilsett basilikum- og oreganokrydderet og smak til med 1 ts kanel, salt og pepper.
Legg aubergineskivene, kjøttsausen og potetskivene lagvis i en ildfast form. Avslutt med bechamelsausen, og topp med Gran Biraghi-osten og 1 ss olivenolje. Stek moussakaen i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetskivene er møre.
God middag!