Moussaka med aubergine- og potetskiver og Gran Biraghi-ost

Moussaka med aubergine- og potetskiver og Gran Biraghi-ost

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En nydelig og forenklet versjon av den klassiske greske familieretten moussaka. Rask og enkel å lage.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Kanel
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Aubergine
1 stk
Bakepotet
1 stk
Bolognese med kjøtt
600 g
(Selleri)
Oregano
1 pakke
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kanel
1 ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
748 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne salat og godt brød til retten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt auberginen i centimetertykke skiver. Legg aubergineskivene utover et stekebrett, dryss over litt salt, og la dem ligge i saltet i omtrent 5 minutter. Skyll av saltet. Skrell og kutt potetene i tynne skiver.  
Kok opp bolognesesausen i en kjele på middels høy varme. Tilsett basilikum- og oreganokrydderet og smak til med 1 ts kanel, salt og pepper. 
 Legg aubergineskivene, kjøttsausen og potetskivene lagvis i en ildfast form. Avslutt med bechamelsausen, og topp med Gran Biraghi-osten og 1 ss olivenolje. Stek moussakaen i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetskivene er møre.
God middag!