Glutenfri
Kyllingnuggets med smørstekt rødkål, myntedressing og sitronris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Disse sprøstekte munnfullene av panert kylling er en ren nytelse. Et litt annerledes tilbehør, gjør retten til en inspirerende variant.
Disse sprøstekte munnfullene av panert kylling er en ren nytelse. Et litt annerledes tilbehør, gjør retten til en inspirerende variant.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Jasminris
150 g
Sitron
½ stk
Popcornkylling
400 g
Rødkål
300 g
Appelsin
1 stk
Grønnkål
50 g
Smør
1 ss
Mynte
½ bunt
Yoghurt naturell
150 g
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 819 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 93 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek nuggetsene i en stekepanne med litt smør, da blir de enda litt sprøere.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Finriv skallet av sitronen (bare det gule) på et rivjern, og vend skallet inn i den ferdigkokte risen.
Fordel popcornkyllingen på et stekebrett med bakepapir, og stek kyllingen i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Kutt rødkålen i tynne strimler, bruk gjerne en mandolin. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i rødkålen, og stek den i omtrent 2 minutter. Tilsett grønnkålen og 1 ss smør, og stek det i 2–3 minutter til. Smak til med salt og pepper. Vend inn appelsinterningene rett før servering.
Skyll mynten, og plukk bladene av stilken. Finhakk bladene, og bland dem inn i yoghurten. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
God middag!