Glutenfri
Garam masala-kylling med indisk dhal og stekt brokkoli
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Kylling med smak av indiske krydder, servert med en klassisk linsedhal er en indisk familiefavoritt.
Kylling med smak av indiske krydder, servert med en klassisk linsedhal er en indisk familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Kyllinglår
520 g
Garam masala
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Spinat
50 g
Linsemiks
125 g
Tikka masala-paste
½ glass
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1½ dl
Brokkoli
1 stk
Smør
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 848 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har tid, kan du marinere kyllinglårene i 30 minutter eller mer før de stekes. Ha litt yoghurt i marinaden, så blir kyllingen ekstra mør.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt kyllinglårene i to gjennom leddet, og gni dem inn med olje, salt og garam masala-krydderet. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den i ovnen i 30 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll spinaten.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i omtrent 2 minutter. Tilsett linsemiksen, tikka masala-pasten, de hakkede tomatene og 1½ dl vann. Kok det hele under lokk i 8–10 minutter. Dhalen skal ha en grøtete konsistens. Spe på med mer vann hvis gryten er for tykk. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Vend inn spinaten rett før servering.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell stilken og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 6–8 minutter, til den er gyllen og mør. Vend inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
God middag!