Fiskegrateng med råkost, kokte poteter og persillesmør

Fiskegrateng med råkost, kokte poteter og persillesmør

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om den også er en av våre enkleste retter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panering
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kruspersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Smør
75 g
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1062 kcal
Fett:
55 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan kuttes i staver og kokes i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter, hvis du heller foretrekker det.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott eller en skje. Dryss over paneringen, og fordel noen små biter med smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
Skyll sitronen godt. Skrell og grovriv gulrøttene og kålroten, og ha dem i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Smelt 75 g smør i en liten kjele. Skyll og finhakk persillen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Vend persillen og sitronskallet inn i det smeltede smøret før servering. 
God middag!