Fiskegrateng med råkost, kokte poteter og persillesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om den også er en av våre enkleste retter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Fiskegrateng
700 g
Panering
1 pakke
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kruspersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Smør
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1062 kcal
- Fett:
- 55 g
- Karbohydrater:
- 103 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kuttes i staver og kokes i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter, hvis du heller foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott eller en skje. Dryss over paneringen, og fordel noen små biter med smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
Skyll sitronen godt. Skrell og grovriv gulrøttene og kålroten, og ha dem i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Smelt 75 g smør i en liten kjele. Skyll og finhakk persillen. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Vend persillen og sitronskallet inn i det smeltede smøret før servering.
God middag!