Blomkål- og gulrotsalat med persilleyoghurt og pita
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Fylte, nystekte pitabrød med ovnsbakte grønnsaker, sprø nøtter og saftige granateplekjerner med en frisk yoghurtdressing er en sunn og god middag.
Fylte, nystekte pitabrød med ovnsbakte grønnsaker, sprø nøtter og saftige granateplekjerner med en frisk yoghurtdressing er en sunn og god middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Blomkål
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Valnøtter
1 pakke
Granateple
1 stk
Tobladssalat
50 g
Pitabrød
4 stk
Yoghurt naturell
150 g
Bladpersille
½ bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 113 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold blomkålbladene på, så blir det mindre svinn og ekstra god smak!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt blomkålen i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i to på langs og deretter i skiver på skrå. Fordel blomkålen og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, garam masala-krydderet, salt og pepper. Kutt sitronen i to. Legg den ene halvdelen av sitronen på brettet med grønnsakene. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne. Strø over valnøttene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
Skyll, tørk og grovhakk persillen. Bland persillen med yoghurten, og smak til med salt, pepper og saft fra den andre halvdelen av sitronen.
Skru ned varmen på stekeovnen til 190 grader. Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter rett før servering.
Bland sammen de ovnsbakte grønnsakene, saft fra den ovnsbakte sitronen, tobladssalaten og valnøttene i en salatbolle. Topp salaten med granateplefrøene. Fyll pitabrødene med salaten og persilleyoghurten eller server det hele hver for seg.
God middag!