Krydret søtpotetgryte med pulled pork, spinat og sprø tortilla
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Pulled pork er stekt på lav temperatur over lang tid, slik at kjøttet blir deilig og mørt. I denne retten er kjøttet ferdiglaget, og kombineres med søtpoteter i ekte «southern comfort»-stil.
Pulled pork er stekt på lav temperatur over lang tid, slik at kjøttet blir deilig og mørt. I denne retten er kjøttet ferdiglaget, og kombineres med søtpoteter i ekte «southern comfort»-stil.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Søtpoteter
2 stk
Pulled jalapeño pork
400 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Spinat
100 g
Vann
1 dl
Tortillalefser
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 946 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 124 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre tortillaene med favorittkrydderet ditt for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell hvitløken, løken og søtpotetene. Finhakk hvitløken og løken. Kutt søtpotetene i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Ha i søtpotetene, pakken med pulled pork, kraften fra pakken, garam masala-krydderet og de hakkede tomatene. Skyll tomatboksen med omtrent 1 dl vann, og ha vannet i kjelen. La det hele småkoke i 20–25 minutter, eller til søtpotetene er møre. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Smak til med salt og pepper. Skyll spinaten, og vend den inn i gryten rett før servering.
Kutt tortillalefsene i trekanter. Fordel trekantene på et stekebrett med bakepapir. Bruk to brett om nødvendig. Drypp over litt olje, og krydre med litt salt og pepper. Stek tortillaene i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gylne og sprø.
Skyll hjertesalaten og kutt den i tynne strimler. Ha salaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje og eddik rett før servering.
God middag!