Urtestekt kyllingfilet med ovnsbakte rotgrønnsaker og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Dette er en kjent favoritt i mange hjem. Saftig kyllingfilet, toppet med en fyldig bearnéssaus, er en enkel og skikkelig god kombinasjon av smaker.
Dette er en kjent favoritt i mange hjem. Saftig kyllingfilet, toppet med en fyldig bearnéssaus, er en enkel og skikkelig god kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Kyllingbryst
420 g
Urtemiks
1 pakke
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 717 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 45 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek potetene og grønnsakene sammen med en halv kinesisk hvitløk. Behold skallet på, og klem hvitløken litt sammen med den brede siden av en kniv. Ha gjerne også i litt ferske urter for ekstra god smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene og rotgrønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Krydre kyllingen med urtemiksen og litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Hvis du har et steketermometer, kan du steke kyllingen til den har en kjernetemperatur på 68 grader.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!