Quesadillas med kylling, guacamole og hjemmelaget salsa
35-45

Quesadillas med kylling, guacamole og hjemmelaget salsa

Varme quesadillas med saftig kylling og smeltet ost, toppet med hjemmelaget tomatsalsa, er meksikansk street food på sitt aller beste.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Hjemmelaget salsa

tomater
Tomater
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
rød chili
Rød chili
1 stk
lime
Lime
½ stk

Quesadillas

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
vårløk
Vårløk
½ pakke
hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
2–4 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
koriander
Koriander
½ bunt

Tilbehør og servering

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk
guacamole
Guacamole
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 875 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne flere typer ost i quesadillaene hvis du har annen ost i kjøleskapet.

  1. Hjemmelaget salsa: Skyll og grovhakk tomatene. Ha tomatbitene i en sikt, og la den overflødige væsken renne av. Skrell og finhakk halve hvitløken. Skyll og finhakk vårløken, korianderen og chilien. Bland sammen tomatene, hvitløken, halvparten av vårløken, halvparten av korianderen og hele chilien. Smak til med litt av saften fra halve limen, salt og pepper.
  2. QuesadillasSkrell og kutt løken, resten av hvitløken og chilien i tynne skiver. Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett løken, hvitløken, chilien og resten av vårløken. Stek det hele i 3–4 minutter til, og smak til med salt og pepper.
  3. Quesadillas, fortsettelse: Legg tortillalefsene på kjøkkenbenken, og fordel kyllingen på den ene halvdelen av hver av lefsene. Dryss over den revne osten, og topp med resten av korianderen. Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet, og trykk quesadillaen sammen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek hver av quesadillaene på begge sider i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø.
  4. Tilbehør: Bland sammen rødkålen, saften fra halve limen, litt salt, pepper og olje i en serveringsskål.
  5. Servering: Kutt hver av quesadillaene i 4 stykker. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og guacamolen til retten.