20-30
Nachos med kylling, salsa, guacamole og rømme
Meksikansk streetfood bugner av farger og smaker. Varme nachos med kylling og friske grønnsaker passer like bra til hverdag som til fest.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- sukker
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Kyllingkjøttdeig og bønner
Svarte bønner
380 g
Kyllingkjøttdeig
300 g
Mexican BBQ (Sulfitt)
2 pakke
Nachos
Nachochips
½–1 pakke
Revet ost (Melk)
100 g
Topping
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Sukker
1 ts
Servering
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Guacamole
½–1 pakke
Tomatsalsa
100 g
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1142 kcal
- Fett 62 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland salsaen med kyllingkjøttdeigen og bønnene etter at det er stekt.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Topping: Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Bland saften fra halve limen med 1 ts sukker i en skål, og ha løken i laken. Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
- Kyllingkjøttdeig og bønner: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i det meksikanske grillkrydderet og de svarte bønnene. Stek det hele videre i 3–4 minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
- Nachos: Fordel nachosen på et stekebrett med aluminiumsfolie, eller i en ildfast form. Ha den revne osten over chipsene, og stek dem i ovnen i 5–6 minutter, eller til osten er gyllen. Fordel den varme kyllingen og bønnene utover chipsene, og ha over toppingen.
- Servering: Ha rømmen, guacamolen og salsaen i hver sin serveringsskål. Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene til retten.