Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og magre kjøttpølser
Roede

Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker og magre kjøttpølser

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Klassisk og tradisjonsrik suppe med pølser og høstens søte rotgrønnsaker slår alltid an. Denne suppen smaker minst like godt dagen etterpå.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • vann
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Gulrøtter
200 g
Knutekål
1 stk
Kålrot
300 g
Purre
1 stk
Poteter
350 g
Magre kjøttpølser
400 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Vann
1,5 l
Bladpersille
1 pakke
Flatbrød
2 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
635 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du lar retten koke lenger, vil potetene være med på å jevne suppen, og retten vil ligne en lapskaus. Eventuelt kan du lage stekte pølser med stekt purreløk, kokte rotgrønnsaker og potetbåter.

Kok opp 1,5 liter vann i en kjele, og ha i buljongen.
Skrell gulrøttene, knutekålen og kålroten. Skyll purren. Kutt gulrøttene, knutekålen, kålroten og potetene i terninger. Kutt purren i skiver, og skjær pølsene i biter.
Ha gulrøttene, knutekålen, kålroten, purren og potetene i kjelen fra punkt 1. Kok opp, og la suppen småkoke i 15–20 minutter, eller til grønnsakene er møre (se tips). Tilsett pølsebitene når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med mer vann om det trengs. 
Skyll, tørk og finhakk persillen. Server bladpersillen og flatbrødene til grønnsakssuppen. 
Om det skulle være noen rester igjen, egner de seg godt til frysing.
 Suppe: 500 g Flatbrød: 1 stk Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
God middag!