Kjøttboller i tomatsaus med potetmos

Kjøttboller i tomatsaus med potetmos

4.13 (397)
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
Potetmos
500 g
(Laktose)
Rødløk
½ stk
Gul paprika
½ stk
Squash
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Tomatpuré
2 ss
Passata
1 flaske
Salt
Sukker
1–2 ts
Oregano
1 pakke
Kjøttboller
300 g
Brokkolibuketter
150 g
Salt
Smør
1–2 ss
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass smaken på sausen til din familie, her smaker det godt med enten litt chili, eller spisskummin, kanel, en skje rømme. Mulighetene er mange.

Kok opp to kjeler med vann, en til brokkoli og en stor en til potetmos. Legg posen med potetmos i det kokende vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kutt løk, paprika og squash i biter og finhakk hvitløk. Varm opp en kjele med olje og stek løk, paprika, squash og hvitløk til løken er blank. Ha på tomatpuré og rør godt.
Ha passataen i kjelen. Smak til med salt, pepper, sukker, basilikum og oregano. Ønsker du en jevn saus uten klumper, kjør den glatt med en stavmikser. Ha kjøttbollene i sausen og varm alt forsiktig opp. Kjøttbollene kan også varmes i en stekepanne med litt olje og serveres ved siden av.
Kok brokkolibukettene i 3–4 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og ha på en god klatt med smør.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server kjøttboller i tomatsaus med gran biraghi, potetmos og brokkoli.
Ha kjøttboller, saus og grønnsaker i en ildfast form. Legg potetmosen over og strø over revet ost. Stek formen i ovnen til osten er gyllen.
God middag!