Kylling med pasta penne og grønn pesto
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Sunne grønnsaker og fullkornspasta med kremet grønn pestosaus og saftig kylling. Hverdagsmat for hele familien.
Sunne grønnsaker og fullkornspasta med kremet grønn pestosaus og saftig kylling. Hverdagsmat for hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Fullkornspenne
150–200 g
Brokkoli
½–1 stk
Smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Purre
½ stk
Strimlet kyllingbryst
300 g
Grønn pesto
90 g
Crème fraîche
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 924 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er ekstra godt med frisk basilikum og parmesan på pastaen. Det er også godt med ristede valnøtter, pinjekjerner og en skje god olivenolje på toppen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Ha brokkolien i pastavannet når det gjenstår omtrent 3 minutter av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og tørk spinaten. Del purren på langs, skyll og kutt den i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og purren i 2–3 minutter. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kyllingen i 4–5 minutter. Vend inn pestoen og crème fraîchen mot slutten av steketiden. Skru opp varmen til høy varme, og bland inn spinaten. Stek det hele til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
God middag!