Bakt ziti med kjøttdeig og frisk salat

Bakt ziti med kjøttdeig og frisk salat

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Penne rigate
1 pakke
(Gluten)
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kjøttdeig
350 g
Passata
1 flaske
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Olivenolje
Salt
Pepper
Sukker
1 ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili eller chiliflakes i kjøttsausen for en spicy smak!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Finhakk halve rødløken, og skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til høy varme. Stek kjøttdeigen i 2-3 minutter, ha i rødløken og hvitløken, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett passataen og 1 teskje sukker, og la det hele småkoke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Kutt salatbladene i strimler, kutt tomaten i båter, og kutt resten av rødløken i skiver. Bland alt sammen i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje.
Sil vannet av pastaen, og vend den inn i kjøttsausen. Hell kjøttsausen over i en ildfast form, og topp med mozzarellaen. Stek formen i ovnen i 5-6 minutter, eller til osten er gyllen.
Server den bakte zitien med salaten.
God middag!