Squashkaker med fetaost, vårløk og rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
En god måte å bruke squash på er å lage pannestekt og sprø squashrøsti. Med sesongens rotgrønnsaker og fetaost, er dette en ordentlig god høstrett.
En god måte å bruke squash på er å lage pannestekt og sprø squashrøsti. Med sesongens rotgrønnsaker og fetaost, er dette en ordentlig god høstrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Squash
1 stk
Vårløk
1 pakke
Fetaost
100 g
Egg
2 stk
Chiliflak
1 pakke
Hvetemel
1 dl
Sukker
2 ts
Rotgrønnsaker i staver
1 pakke
Lys sennep
1 glass
Honning
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Grønnkål
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 449 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du flere urter hjemme? Finhakk dem og ha dem i squashrøstiene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk vårløken. Smuldre fetaosten med hendene.
Fordel rotgrønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, sennepen, honningen, 1 ss hvitvinseddik, urtemiksen, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Strø grønnkålen over grønnsakene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Bland squashen sammen med eggene, halvparten av vårløken, og fetaosten, 2 ts chiliflak, 1 dl hvetemel, 2 ts sukker og litt salt i en skål. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering.
Server squashrøstiene med rotgrønnaskene og grønnkålen. Strø resten av vårløken over.
God middag!