Seibiff med stekt løk, hvit saus og gulrøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Dette er en norsk klassiker som har dype røtter i norske hjem. Sei med stekt, søt løk og hvit saus er en familiefavoritt.
Dette er en norsk klassiker som har dype røtter i norske hjem. Sei med stekt, søt løk og hvit saus er en familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
Olje
1 ss
Sukker
1 ts
Seifilet
375 g
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Olje
1 ss
Bechamelsaus
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 744 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en sitron? Skvis litt sitronsaft over retten ved servering.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 5 minuttene av koketiden.
Skrell løken og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør, 1 ss olje og 1 ts sukker. Når det freser i pannen, ha i løkskivene og legg på et lokk. Stek løken i 3–5 minutter, eller til den blir gyllen. Vend om på løkskivene 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett 1 ss olje og 1 ss smør. Vend fisken i hvetemel, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!