Sprøstekt kylling med rotgrønnsaker og gnocchi i salviesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftig kylling med gnocchi og høstens rotfrukter servert i et smakfullt urtesmør, toppet med fyldig Västerbottensost.
Saftig kylling med gnocchi og høstens rotfrukter servert i et smakfullt urtesmør, toppet med fyldig Västerbottensost.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllingbryst med skinn
420 g
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gnocchi
500 g
Salvie
1 bunt
Smør
1 ss
Revet Västerbottensost
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 947 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 102 g
- Protein:
- 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag Västerbotten-chips av osterestene. Form små rundinger på et stekebrett med bakepapir. Stek osten i ovnen ved 200 grader i 3–5 minutter, til den er sprø.
Tilbered gnocchien som anvist på pakken.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 5–6 minutter. Snu kyllingen, og stek den i 5–6 minutter til. Tilsett 1 ss smør, og øs smøret over kyllingen mens den steker. La kyllingen hvile i 4–5 minutter før du skjærer den i skiver.
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og riv salvien i mindre biter med hendene.
Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien, og la den dampe fra seg i kjelen i omtrent 1 minutt. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsakene i omtrent 4 minutter. Skru opp varmen til høy varme, og ha i gnocchien og hvitløken. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til gnocchien er gyllen og rotgrønnsakene er gjennomstekte. Skru ned varmen til lav varme, og bland inn 1 ss smør og salvien.
Topp retten med osten ved servering.
God middag!