Sprøstekt kylling med rotgrønnsaker og gnocchi i salviesmør

Sprøstekt kylling med rotgrønnsaker og gnocchi i salviesmør

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftig kylling med gnocchi og høstens rotfrukter servert i et smakfullt urtesmør, toppet med fyldig Västerbottensost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingbryst med skinn
420 g
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gnocchi
500 g
(Sulfitt, Hvete)
Salvie
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Revet Västerbottensost
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
947 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
64 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag Västerbotten-chips av osterestene. Form små rundinger på et stekebrett med bakepapir. Stek osten i ovnen ved 200 grader i 3–5 minutter, til den er sprø.

Tilbered gnocchien som anvist på pakken.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 5–6 minutter. Snu kyllingen, og stek den i 5–6 minutter til. Tilsett 1 ss smør, og øs smøret over kyllingen mens den steker. La kyllingen hvile i 4–5 minutter før du skjærer den i skiver.  
Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og riv salvien i mindre biter med hendene. 
 Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien, og la den dampe fra seg i kjelen i omtrent 1 minutt. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rotgrønnsakene i omtrent 4 minutter. Skru opp varmen til høy varme, og ha i gnocchien og hvitløken. Stek det hele i omtrent 2 minutter, til gnocchien er gyllen og rotgrønnsakene er gjennomstekte. Skru ned varmen til lav varme, og bland inn 1 ss smør og salvien.  
Topp retten med osten ved servering. 
God middag!