Taco med svinestrimler, salsa og ovnsbakte chipotlepoteter
Glutenfri

Taco med svinestrimler, salsa og ovnsbakte chipotlepoteter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Minitacoer med krydret svinekjøtt og tomatsalsa servert med sprøstekte, litt spicy poteter. Et godt alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Chipotlemiks
½–1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Minitortillaer
10 stk
Rød lollo
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
880 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
88 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt grovhakket koriander i salsaen for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader.  
 Skyll og kutt potetene i 3 eller 4 biter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn chipotlemiksen og litt olje. Stek chipotlechunksene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen løken, tomaten, ½ ss olivenolje og ½ ss eddik i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt.
Skyll og kutt salaten salaten i strimler. Fyll tortillaene med tomatsalsaen, kjøttet, salaten og rømmen. Server chipotlechunksene til retten.
God middag!