Glutenfri
Taco med svinestrimler, salsa og ovnsbakte chipotlepoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Minitacoer med krydret svinekjøtt og tomatsalsa servert med sprøstekte, litt spicy poteter. Et godt alternativ til fredagstacoen.
Minitacoer med krydret svinekjøtt og tomatsalsa servert med sprøstekte, litt spicy poteter. Et godt alternativ til fredagstacoen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Chipotlemiks
½–1 pakke
Rødløk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Urtemarinert svinekjøtt
400 g
Minitortillaer
10 stk
Rød lollo
1 stk
Lettrømme
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 880 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 88 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt grovhakket koriander i salsaen for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Skyll og kutt potetene i 3 eller 4 biter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn chipotlemiksen og litt olje. Stek chipotlechunksene midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen løken, tomaten, ½ ss olivenolje og ½ ss eddik i en liten skål. Smak til med salt og pepper.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt.
Skyll og kutt salaten salaten i strimler. Fyll tortillaene med tomatsalsaen, kjøttet, salaten og rømmen. Server chipotlechunksene til retten.
God middag!