Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus med Lyngen-reker, råkost og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Med håndpilla reker fra Lyngen får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.
Med håndpilla reker fra Lyngen får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
Poteter
350 g
Fiskeboller i hvit saus
800 g
Karri
½–1 pakke
Lyngen-reker
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Knutekål
1 stk
Appelsin
1 stk
Gressløk
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 780 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å lage karrisaus? Varm opp en kjele med litt olje, tilsett ønsket mengde karri, og la det surre i 1 minutt. Tilsett litt vann, rør godt og kok opp. Når du gjør dette avgir karrien mer smak, og den klumper seg ikke så lett.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Hell fiskebollene og sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La fiskebollene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak til med karrien.
Skrell gulrøttene og knutekålen, og grovriv dem på et rivjern. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i biter. Finhakk gressløken. Ha gulrøttene, knutekålen, appelsinen og gressløken i en bolle, og bland det sammen. Press over resten av saften som er i appelsinskallet.
Topp fiskebollene med Lyngen-rekene ved servering.
God middag!