Fiskeboller i hvit saus med Lyngen-reker, råkost og poteter
Glutenfri

Fiskeboller i hvit saus med Lyngen-reker, råkost og poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Med håndpilla reker fra Lyngen får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
Poteter
350 g
Fiskeboller i hvit saus
800 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Karri
½–1 pakke
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Gulrøtter
2 stk
Knutekål
1 stk
Appelsin
1 stk
Gressløk
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
780 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å lage karrisaus? Varm opp en kjele med litt olje, tilsett ønsket mengde karri, og la det surre i 1 minutt. Tilsett litt vann, rør godt og kok opp. Når du gjør dette avgir karrien mer smak, og den klumper seg ikke så lett.

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Hell fiskebollene og sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La fiskebollene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak til med karrien.
 Skrell gulrøttene og knutekålen, og grovriv dem på et rivjern. Skrell appelsinen, og kutt fruktkjøttet i biter. Finhakk gressløken. Ha gulrøttene, knutekålen, appelsinen og gressløken i en bolle, og bland det sammen. Press over resten av saften som er i appelsinskallet.
Topp fiskebollene med Lyngen-rekene ved servering.
God middag!