Ovnsbakt ørret med lime, teriyakismør og potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ovnsbakt ørret og teriyakisaus er en perfekt kombinasjon. Sausen har sine røtter i Japan, og er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk.
Ovnsbakt ørret og teriyakisaus er en perfekt kombinasjon. Sausen har sine røtter i Japan, og er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Potetmos
250 g
Gulrøtter
2 stk
Ingefær
1 bit
Spinat
50 g
Lime
½ stk
Ørretfilet
150 g
Chiliflak
¼ pakke
Teriyakisaus
½ pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 62 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke gulrøttene. Kok dem da i 3 minutter, hell av vannet, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett 1 ts smør og 2 ts honning. La det surre i 3 minutter, og vend inn spinaten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell gulrøttene og ingefæren. Kutt gulrøttene i to på langs, og deretter på tvers. Finhakk ønsket mengde av ingefæren. Fordel gulrøttene og ingefæren utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Skyll spinaten og limen. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg fisken oppå gulrøttene, og topp med det revne limeskallet. Krydre med chiliflakene og litt salt. Stek fisken og grønnsakene i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra halve limen rett før servering.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!