Butter chicken med paprika og krydderris
Glutenfri

Butter chicken med paprika og krydderris

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Butter chicken er en aromatisk middag full av kryddere. Retten er populær over hele verden, og stammer fra India og Pakistan.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Rød paprika
1 stk
Butter chicken-paste
½–1 glass
Lett crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
836 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland resten av crème fraîchen sammen med litt grovhakket agurk og hvitløk. Smak til med limesaft, salt og pepper. Server dressingen ved siden av retten.

Tilbered risen som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet.
Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Rens og kutt paprikaen i store terninger. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje og 1 ss smør. Stek kyllingen i 3–4 minutter, og ha i paprikaen og ønsket mengde av butter chicken pasten. La det surre i 1 minutt, og ha i crème fraîchen. Kok opp, og smak til med litt salt. 
God middag!