Stekt sei med bacon, grønn ertepuré og poteter
Glutenfri

Stekt sei med bacon, grønn ertepuré og poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En barnevennlig rett med kjente smaker, laget på en litt annerledes måte. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Seifilet
375 g
(Fisk)
Baconterninger
150 g
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
585 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem på 220 grader i ovnen.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og kok dem sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek baconterningene i omtrent 4 minutter, til de gylne og sprø. Legg baconterningene på en tallerken med kjøkkenpapir. Ta vare på baconfettet i pannen. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i baconfettet i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett litt olje hvis stekepannen blir tørr.
 Kok ertene i 2 minutter. Sil av vannet, men spar omtrent 1 dl av kokevannet i en kopp. Tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper, og kjør ertene sammen med en stavmikser. Spe på med litt av kokevannet under omrøring, til pureen har ønsket konsistens.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!