Glutenfri
Stekt sei med bacon, grønn ertepuré og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
En barnevennlig rett med kjente smaker, laget på en litt annerledes måte. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.
En barnevennlig rett med kjente smaker, laget på en litt annerledes måte. Retten består av få råvarer, som gjør at den er enkel å lage i en travel hverdag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Seifilet
375 g
Baconterninger
150 g
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i skiver, vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem på 220 grader i ovnen.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i skiver, og kok dem sammen med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek baconterningene i omtrent 4 minutter, til de gylne og sprø. Legg baconterningene på en tallerken med kjøkkenpapir. Ta vare på baconfettet i pannen. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i baconfettet i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett litt olje hvis stekepannen blir tørr.
Kok ertene i 2 minutter. Sil av vannet, men spar omtrent 1 dl av kokevannet i en kopp. Tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper, og kjør ertene sammen med en stavmikser. Spe på med litt av kokevannet under omrøring, til pureen har ønsket konsistens.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!