Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat i tortillalefser
Laktosefri

Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat i tortillalefser

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Kylling og asiatisk hoisinsaus er en klassisk kombinasjon. Den syrlige kålsalaten er en nydelig kontrast til den søte sausen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kålsalat
120 g
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Sukker
2 ss
Salt
1 ts
Strimlet kyllingfilet
350 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Vann
½ dl
Tortillalefser
4 stk
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
811 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt fersk eller syltet ingefær i kålsalaten, og tilsett litt chiliflak om du ønsker en sterkere rett. Noen dråper sesamolje smaker også godt. Ønsker du ikke å blande grønnsakene, kan de serveres i hver sin skål.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Kutt agurken i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen gulrøttene, agurken, korianderen og kålsalaten i en salatbolle. Bland sammen 4 ss eddik, 2 ss sukker og 1 ts salt i en skål. Bland dressingen med grønnsakene. La kålsalaten stå på benken frem til servering, og topp salaten med peanøttene.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen og ½ dl vann i en skål. Hell sausen over kyllingen, og la den småkoke i omtrent 2 minutter.
 Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Fyll tortillaene med kyllingen og kålsalaten.
God middag!