Laktosefri
Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat i tortillalefser
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Kylling og asiatisk hoisinsaus er en klassisk kombinasjon. Den syrlige kålsalaten er en nydelig kontrast til den søte sausen.
Kylling og asiatisk hoisinsaus er en klassisk kombinasjon. Den syrlige kålsalaten er en nydelig kontrast til den søte sausen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kålsalat
120 g
Hakkede peanøtter
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Sukker
2 ss
Salt
1 ts
Strimlet kyllingfilet
350 g
Hoisinsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Tortillalefser
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 811 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fersk eller syltet ingefær i kålsalaten, og tilsett litt chiliflak om du ønsker en sterkere rett. Noen dråper sesamolje smaker også godt. Ønsker du ikke å blande grønnsakene, kan de serveres i hver sin skål.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell gulrøttene, og riv dem på den grove siden av et rivjern. Kutt agurken i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen gulrøttene, agurken, korianderen og kålsalaten i en salatbolle. Bland sammen 4 ss eddik, 2 ss sukker og 1 ts salt i en skål. Bland dressingen med grønnsakene. La kålsalaten stå på benken frem til servering, og topp salaten med peanøttene.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen og ½ dl vann i en skål. Hell sausen over kyllingen, og la den småkoke i omtrent 2 minutter.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Fyll tortillaene med kyllingen og kålsalaten.
God middag!